Nog eens 5 Nederlanders verdacht van samenwerking Telegraaf

Foto: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Er zijn sterke aanwijzingen dat zeker 5 mensen in de afgelopen tijd zijn geronseld voor samenwerking met De Telegraaf. Volgens veiligheidsdeskundigen zijn inmiddels “enkele honderden” deelnemers bij de organisatie betrokken.

Al langer wordt gevreesd dat De Telegraaf in het geheim werkt aan uitbreiding van de organisatie. Uit nieuwe informatie blijkt dat alleen al deze week zeker 5 mensen tot De Telegraaf zijn toegetreden. Het gaat om Frits H., Afshin E., Kitty H., Eddy T. en Marianne Z. In een persverklaring worden de namen inmiddels bevestigd. Enkele van hen zouden zijn gefotografeerd terwijl zij het hoofdkwartier van De Telegraaf binnen gingen.

Hoe kan het dat deze organisatie er steeds weer in slaagt om nieuwe rekruten aan zich te binden? “Ronselaars van De Telegraaf richten zich meestal op zeer kwetsbare personen”, weet veiligheidsdeskundige Herman Tammers. “Vaak gaat het om mensen die niet veel meer te verliezen hebben. Ze zijn eerder de fout in gegaan, of kunnen nergens anders meer terecht. Soms gaat het om lieden die gewoon op zoek zijn naar een beetje spanning.”

De Telegraaf heeft een beruchte geschiedenis. Al in de Tweede Wereldoorlog werkte de organisatie samen met de Duitse bezetter. Tot op de dag van vandaag wordt De Telegraaf ervan beschuldigd de publieke opinie willens en wetens te beïnvloeden.