Nederlandse vrouw eist opbrengst Giro555

Het ingezamelde geld op Giro 555 moet niet naar de slachtoffers van ramp op Sulawesi, maar naar Gonnie Moers. Dat heeft Gonnie Moers bekendgemaakt op de landelijke actiedag voor Sulawesi.

Foto: Muhammad Rifki / Giro555 / Nieuwspaal

Twee weken geleden werd Sulawesi getroffen door een serie aardbevingen en een tsunami. De ramp kostte minstens 2000 mensen het leven en bijna 200.000 slachtoffers hebben dringend hulp nodig. Inmiddels is met de hulpactie van Giro555 al ruim vijf miljoen euro ingezameld. Gonnie Moers (59) eist het volledige bedrag op.

“Laat ze eerst maar eens de mensen in ons eigen land helpen”, aldus Moers. “Er gaat miljoenen naar de buitenlanders, terwijl ik hier moet rondkomen van een schamele uitkering. Vroeger was ik gek op eendenlever. Nu kan ik dat niet meer betalen, want al het geld gaat naar Sulawesi.”

Minister Kaag van Ontwikkelingssamenwerking erkent dat Gonnie Moers een punt heeft: “De hulpactie voor Sulawesi brengt veel kosten met zich mee. Noodopvang voor een paar duizend dakloze kinderen kost al gauw honderdduizend euro, terwijl je dat geld ook gewoon aan Gonnie Moers kan geven.”