Kritiek op Rutte: “Premier probeert met posters verkiezingen te beïnvloeden”

Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Ineens duiken ze overal op: posters met daarop de afbeelding van premier Rutte. Opmerkelijk is dat alle posters zijn voorzien van het logo van de VVD. Critici beschuldigen Rutte ervan dat hij de verkiezingen probeert te beïnvloeden.

Wie de spraakmakende posters gezien heeft, kan het bijna niet ontgaan zijn. Behalve het gezicht van premier Rutte prijkt op de posters duidelijk het logo van de VVD. “Het feit dat deze posters vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen zijn opgehangen, is natuurlijk geen toeval”, denkt politiek analist Fons Knielen. “Ook is op de poster geen enkele andere partij te zien. Het lijkt alsof premier Rutte de kiezers op slinkse wijze probeert over te halen om op de VVD te stemmen.”

Rutte plaatst zich hiermee in een rijtje van illustere wereldleiders. Eerder werd de Russische president Vladimir Poetin ervan verdacht de Amerikaanse verkiezingen te hebben beïnvloed. “In Rusland en andere landen met bedenkelijke regimes kun je zoiets verwachten. Maar hier? In Nederland? Dat mag je gerust schokkend noemen”, aldus Knielen. “Je kunt je afvragen hoe onafhankelijk onze premier eigenlijk is.”