Koning weigert ontslag minister Van Nieuwenhuizen: “Ze blijft gewoon zitten”

Foto: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Minister Cora van Nieuwenhuizen hoeft er voorlopig niet op te rekenen dat koning Willem-Alexander haar ontslag verleent. Van Nieuwenhuizen diende haar ontslag in, omdat zij een nieuwe baan heeft. Maar volgens koning Willem-Alexander komt daar niets van in.

Van Nieuwenhuizen is sinds 2017 minister van Infrastructuur en Waterstaat. Dinsdagochtend kwam het bericht dat koning Willem-Alexander haar ontslag had verleend, maar volgens de koning klopt dat niet. “Nee. Nee hoor. Van Nieuwenhuizen heeft al een prima baan met een prima salaris, ik zie geen reden voor haar om op te stappen”, aldus de koning.

Eigenlijk wilde Van Nieuwenhuizen per 1 oktober aan de slag als voorzitter van Energie-Nederland, maar dat gaat dus niet door. “Ja, jammer dan”, aldus Willem-Alexander. “Stel je voor dat iedereen zomaar iets anders zou gaan doen. Dat zou een mooie boel worden. Je bent als minister een bepaalde verplichting aangegaan en daar moet je je aan houden, vind ik. Van Nieuwenhuizen blijft gewoon zitten totdat ik zeg dat ze mag gaan. Zo werkt dat.”