Kapsel PVV’er is zuiver toeval

PVV-politicus Tom Kuilder vindt dit kapsel gewoon mooi. Enige gelijkenis met een bekende politicus uit de Tweede Wereldoorlog berust op zuiver toeval. Dat zegt politiek analist Fons Knielen.

Foto: YouTube / RTV Drenthe

De PVV is druk met het werven van kandidaat-gemeenteraadsleden. Voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam werd eerder Géza Hegedüs aangesteld. Hij werd echter een dag later weer ontslagen, omdat hij racistische uitspraken deed en een holocaust-ontkenner feliciteerde.

Voor de gemeenteraad van Emmen wordt PVV’er Tom Kuilder voorgedragen. “Een integere man met zuivere motieven”, zegt politicoloog Fons Knielen. “Als je naar hem kijkt, zie je direct dat hij absoluut niets te maken wil hebben met een bekende Oostenrijkse politicus uit de jaren ’30 en ’40.”

En zijn kapsel dan? “Dat vindt hij gewoon mooi”, verzekert Knielen. “Ja, zijn kapsel doet misschien een beetje denken aan een tamelijk omstreden politicus van vroeger. Maar dat is zuiver toeval. In de Tweede Wereldoorlog had iedereen zo’n kapsel. Geloof mij, dat zit wel snor.”