Graaichauffeur harkt maandelijks 2.542 euro binnen

Foto: Bernard / Shutterstock.com

Zijn werkgever Van der Bun Logistics heeft heel wat uit te leggen, nu de salarissen van enkele topchauffeurs op straat zijn beland. Topchauffeur Anton Boekels harkt elke maand het lieve sommetje van 2.542 euro binnen.

Journalisten wisten de salarisgegevens van Van der Bun Logistics te achterhalen en plaatsten ze op internet. Boekels (57) strijkt maandelijks maar liefst 2.542 euro bruto op. Na aftrek van belastingen krijgt hij bijna TWEEDUIZEND (!) euro op zijn rekening bijgeschreven. Elke maand. Niet slecht, voor iemand die amper veertig uur per week op de weg zit.

In de politiek zijn vragen gesteld over het topsalaris van Boekels. De PVV vindt dergelijke topsalarissen ontoelaatbaar. “Het moet afgelopen zijn met de graaicultuur binnen de transportsector. Boekels zit de hele dag in zijn cabine en stapt af en toe uit om iets te lossen. Meer doet hij niet. Boekels heeft geen leidinggevende functie en nauwelijks verantwoordelijkheden. Dan is zo’n topsalaris volledig buiten proportie”, zegt PVV-lid Ricardo Bosseveld.

Boekels’ manager was niet bereikbaar voor commentaar.