Gonnie Moers (59) eist topfunctie bij ING

De 59-jarige Gonnie Moers neemt vrijwel zeker plaats in de raad van commissarissen van ING. De Tweede Kamer heeft vandaag ingestemd met een bindend vrouwenquotum bij beursgenoteerde bedrijven. Gonnie Moers is een vrouw.

Voorheen werden topfunctionarissen uitsluitend aangesteld op basis van kwaliteiten. Binnenkort zijn ook de geslachtsdelen onderdeel van de selectieprocedure. De Kamer bepaalde dat raden van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven dan voor tenminste 30 procent uit vrouwen moeten bestaan. Gonnie Moers heeft zich inmiddels bij ING gemeld voor een topfunctie bij de bank.

Gonnie Moers twijfelt niet aan haar geschiktheid voor een topfunctie bij ING. “Mijn kennis van het bankwezen is misschien niet optimaal, maar daar staat tegenover dat ik wel twee flinke jetsers heb”, aldus Moers, wijzend naar haar borstpartij.

Mocht de directie van ING dat wensen, dan is Moers bereid om haar vrouwelijkheid in alle opzichten te demonstreren. “Ik ben blij dat het kabinet een einde heeft gemaakt aan het seksisme binnen de top van het bedrijfsleven”, verklaart Moers, nogmaals wijzend op haar buste. “Bedrijven kunnen deze toeters niet langer negeren.”