Farmers Defence Force blij met aanschaf tanks

Foto: Mr.Exen / Andrey 69 / Shutterstock.com

Boerenactiegroep Farmers Defence Force heeft twee oude tanks aangeschaft om de onderhandelingspositie bij de overheid over het stikstofbeleid te verstevigen.

Het materieel van de boze boeren is uitgebreid met een Amerikaanse M4A2-tank en een T3485 uit de voormalige Sovjet-Unie. Beide tanks zijn uitgerust met twee dieselmotoren en een 75 millimeter kanon. De tanks kunnen worden ingezet bij de onderhandelingen met de minister en eventuele vleesbazen, zuivelbobo’s en voerboeren die ‘als een Judas de sector verraden’.

“Natuurlijk is het jammer dat het op deze manier moet. Maar ik denk dat we met dit materieel meer indruk maken dan wanneer we met een paar lullige trekkers het Malieveld op rijden”, zegt boze boer Teun Baters.

De tanks werden aangeschaft via een Oekraïense wapenhandelaar. Baters benadrukt dat de tanks in de eerste plaats bedoel zijn om af te schrikken: “Als iedereen gewoon doet wat wij zeggen, heeft niemand iets te vrezen. Wij willen met deze tanks vooral een signaal afgeven: géén verraad! Er is maar één club die de zaken voor de boeren regelt en dat zijn de boeren in het Landbouw Collectief zelf. Back off!!!”