BIZAR: Facebook bestaat nog steeds!

De ouderen onder ons zullen het waarschijnlijk nog wel kennen: Facebook. Vroeger zat je urenlang te scrollen door berichtjes en advertenties die een computer voor je had geselecteerd. Techjournalist Dando Nastelijn ontdekte dat Facebook nog steeds bestaat!

Foto: Worawee Mepian / Shutterstock.com

Facebook kende ooit miljarden gebruikers. Het platform verzamelde stiekem privacygevoelige informatie en vertoonde berichten als daarvoor was betaald. Nu is dat natuurlijk al lang achterhaald. Tegenwoordig kun je de meeste websites rechtstreeks bezoeken, zonder tussenkomst van Facebook.

Techjournalist Dando Nastelijn ontdekte dat Facebook desondanks nog steeds in de lucht is. “Ik maakte een typefout en kwam per ongeluk uit op www.facebook.com. Die website doet het nog gewoon!”, zegt hij stomverbaasd. “Het platform ziet er nog bijna hetzelfde uit als toen het populair was.”

Het is bijna niet voor te stellen, maar op Facebook is nog altijd een handjevol fanatieke gebruikers actief. Eén van hen is Nel Prinssens (87). “Voor mij is het puur jeugdsentiment”, vertelt ze. “Gedachteloos door de advertenties scrollen en kijken wat je van het algoritme mag zien. Net als vroeger. Héérlijk.”