Bevolking is hittegolf spuugzat

Vandaag werd op verschillende plaatsen in ons land gedemonstreerd tegen de hittegolf. Onder meer in Den Haag, Arnhem en Breda kwamen enkele honderden betogers bij elkaar. Ze eisen onmiddellijk lagere temperaturen.

Foto: Hanohiki / Shutterstock.com

Ook vandaag kwam de temperatuur in de ochtend al boven de dertig graden uit. Een groot deel van de bevolking is de hittegolf inmiddels spuugzat. Bij de demonstraties was de onvrede goed merkbaar.

Op het Malieveld in Den Haag staat een groepje zwetende actievoerders bij elkaar. Een man draagt een bord met de tekst ‘Ik heb het warm’. “Dit bord vertegenwoordigt het gevoel dat bij heel veel mensen leeft. Mensen hebben het warm, heel warm. En het lijkt er niet op dat het in de komende dagen koeler wordt”, briest de man.

Minister Wiebes zegt op korte termijn niets tegen de hittegolf te kunnen doen. Maar dat antwoord pikken de demonstranten niet: “22, 23 graden, dat is lekker. Maar wie zit er te wachten op een hittegolf? Wij zijn best bereid om over de temperatuur te onderhandelen, maar de limiet ligt wat ons betreft bij 25 graden.”