Benefietconcert voor Bert’s kleurentelevisie

Bert van Rompoel organiseert een benefietconcert voor het behoud van zijn kleurentelevisie. Bert kocht de kleurentelevisie zes jaar geleden op afbetaling, maar nu kan hij de maandelijkse aflossing niet meer betalen.

Foto: Shutterstock.com

In het voorjaar van 2011 investeerde Bert in een nieuwe kleurentelevisie. “Ik had mijn oog laten vallen op een flatscreen van 875 euro. Natuurlijk kan niemand zo’n bedrag in één keer op tafel leggen. Ik was dus genoodzaakt een lening af te sluiten”, herinnert hij zich.

Zes jaar lang wist hij met grote moeite de maandelijkse aflossing bij elkaar te krijgen. Maar door allerlei omstandigheden lukt dat niet meer. “Er staat nog een schuld van ruim honderd euro, maar die tien euro per maand is niet meer op te hoesten. Alleen al aan bier ben ik maandelijks driehonderd euro kwijt. Dan blijft er niet veel over voor de kleurentelevisie.”

Met een benefietconcert hoopt Bert zijn betalingsachterstand weg te werken. Volgens Bert hebben The Rolling Stones, Ariana Grande, Metallica en Justin Bieber hun medewerking bijna toegezegd. Kaarten kosten 875 euro in de voorverkoop.