“Belastingverlaging is de schuld van Mark Rutte”

Het plan van het kabinet Rutte III om de belasting voor de meeste Nederlanders te verlagen leidt tot woedende reacties. “Het is allemaal de schuld van Rutte. Hij liegt alles bij elkaar en daardoor houden wij straks meer geld over”, aldus een boze belastingbetaler.

Foto: Photocosmos / Shutterstock.com

Verreweg de meeste Nederlanders met een baan gaan minder inkomstenbelasting betalen. Zij zien het belastingtarief dalen van 40,4 procent naar 36,9 procent. Dat betekent dat een modaal gezin jaarlijks enkele honderden euro’s meer te besteden heeft.

De woede is het grootst onder de vaste aanhang van de PVV. “Ik werk me drieslag in de rondte en moet straks veel minder belasting betalen. Alles verdwijnt dan in mijn eigen zak, terwijl de oudjes in de verzorgingshuizen nog niet eens fatsoenlijk mogen douchen”, briest PVV-lid Ricardo Bosseveld.

Volgens Bosseveld is het allemaal de schuld van premier Rutte. “Stukje bij beetje pakt hij onze belastingplicht af. En de werkloze asielzoeker wordt weer de dupe. Alsof Jan Modaal al niet genoeg verdient. Door Mark Rutte ben ik straks een vieze vuile zakkenvuller!”