Bassie ontkent klimaatverandering

Klimaatwetenschappers zijn opgelucht, na uitspraken van Bassie over de opwarming van de aarde. De zogenaamde klimaatverandering bestaat niet, meent Bassie.

Foto: CC – Richard Broekhuijzen

Wereldwijd nemen overheden maatregelen om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen. Gevreesd wordt dat het broeikaseffect onder meer leidt tot een stijgende zeespiegel, met overstromingen als gevolg. Twee jaar geleden werden in Parijs vergaande afspraken gemaakt die de klimaatverandering moeten tegengaan.

Uit de analyse van Bassie blijkt echter dat de temperatuurstijgingen geen reden voor ongerustheid zijn. “De opwarming van de aarde, dat is gewoon om mensen in de macht te krijgen”, zei Bassie in een interview met Vice. “Zeshonderd jaar geleden had je ook hete zomers en in de oorlog ook. Gelukkig maar, want we hadden geen schoenen en liepen allemaal op onze blote voeten. Nee jongen, het is geneens een complot, het is gewoon nep.”

Bassie is alom gerespecteerd klimaatdeskundige. Veel minder bekend is zijn carrière als clown. Jarenlang vormde hij met zijn broer het circusduo Bassie en Adriaan.