35.000 automobilisten demonstreren voor beter klimaat

Op verschillende plekken in de wereld is vrijdag gedemonstreerd voor een beter klimaatbeleid. Onder meer in Den Haag, Londen en Los Angeles gingen mensen de straat op om meer maatregelen tegen klimaatverandering te eisen.

Foto: Alf Ribeiro / Shutterstock.com

In Den Haag deden zo’n 30.000 mensen mee aan een klimaatstaking. Ze eisen dat de regering zich inzet voor een ambitieuzer klimaatbeleid. De demonstranten liepen mee in een klimaatmars, die eindigde op het Malieveld.

Ook in het buitenland waren acties. In Amerika gingen zo’n 35.000 boze automobilisten de straat op voor een beter klimaat. Uit protest tegen de klimaatverandering vormden ze een file van enkele tientallen kilometers rond de stad Los Angeles.

Ook de 35-jarige Dave McLorean rijdt mee in de klimaatfile. “Ik ben met het vliegtuig helemaal uit Sydney gekomen om hier aan mee te doen”, vertelt hij. “Speciaal voor deze demonstratie heb ik een Ford F-150 gehuurd, met een dikke V8-motor. Want het is belangrijk dat wij als automobilisten laten zien dat dit zo niet langer kan.”