2 Unlimited voorspelde coronavirus al in 1991

Foto: Sven Mandel / Wiki Commons CC

De wereld had de massale uitbraak van het coronavirus jaren geleden al kunnen zien aankomen. Het Nederlandse muziekduo 2 Unlimited waarschuwde in 1991 al voor het virus, zo blijkt uit een onderzoek van muziekstrateeg Marcus Heimsdahl.

Ziekenhuizen konden de massale toestroom van coronapatiënten nauwelijks aan. Door een gebrek aan personeel en bedden konden patiënten in Italië niet eens allemaal worden behandeld. Ook in Nederland waren ziekenhuizen totaal overdonderd door de grootschalige uitbraak. Maar wie de hits uit 1991 beluistert, weet dat het coronavirus toen al bekend moet zijn geweest.

“Het Nederlandse duo 2 Unlimited waarschuwde 29 jaar geleden al voor een massale uitbraak van het coronavirus”, aldus Heimsdahl. “In het lied ‘Get ready for this’ klonk toen al een duidelijke oproep aan artsen om zich op het coronavirus voor te bereiden. Rapper Ray Slijngaard vraagt in de song zelfs letterlijk ‘Y’all ready for this?’ (‘is iedereen er klaar voor?’ – red.). Daar is op dat moment in de medische wereld niet adequaat op gereageerd.”