Voedselbank wil ook op zondag open

De voedselbanken willen ook op zondag hun klanten kunnen bedienen. Nu zijn de meeste voedselbanken op zondagen dicht, terwijl de supermarkten wél open zijn. Oneerlijke concurrentie, vinden de voedselbankmanagers.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Nieuwspaal

“Veel van onze klanten werken fulltime. Zij hebben doordeweeks echt geen tijd om boodschappen te halen. Dat doen ze liever op zondag. Maar ja, dan zijn wij gesloten”, zegt voedselbankmanager Riny Goossens.

Goossens stelt dat zijn voedselbank veel klanten misloopt door de zondagssluiting. “Mensen gaan heus niet wachten tot maandag. Ze lopen op zondag rechtstreeks door naar Albert Heijn. Die is namelijk wél open. Dat geeft de voedselbanken een oneerlijke concurrentiepositie.”

Volgens Goossens is de zondagssluiting niet meer van deze tijd. “Klanten verwachten tegenwoordig ruime openingstijden. Als ze bijvoorbeeld op zondag willen barbecueën en nog gauw wat vlees willen inslaan. Of als ze ’s avonds laat nog een flesje wijn willen halen. Dan moeten ze gewoon bij de voedselbank terecht kunnen.”