14 ℃

Koning al weken in training voor Koningsdag: “Zaklopen is op mijn leeftijd geen kleinigheidje meer”

Koning al weken in training voor Koningsdag: “Zaklopen is op mijn leeftijd geen kleinigheidje meer”
Foto: ljsphotography / Depositphotos.com / RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed / Wiki Commons CC BY-SA 4.0

DEN HAAG - Koning Willem-Alexander heeft in een interview laten weten dat hij tegenwoordig al een maand voor Koningsdag in training gaat.  De koning heeft de training nodig om topfit aan het koekhappen en zaklopen te kunnen beginnen.

Een paar dagen voor zijn 57e verjaardag heeft koning Willem-Alexander een tipje van de sluier opgelicht over zijn voorbereidingen voor de jaarlijkse festiviteiten rond Koningsdag. Volgens de koning beginnen de jaren te tellen: “Mijn knieën, rug, nek, enkels en schouders zijn niet meer wat ze geweest zijn. Als ik niet in training ga voor deze oer-Hollandse spellen verlies ik van 8-jarige ettertjes. Dat kan ik niet over mijn kant laten gaan.”

En dus begint de koning rond half maart al met zijn persoonlijke trainers om op 27 april topfit te zijn: “Om te beginnen wordt mijn gebit gecontroleerd zodat ik echt stevig in de koeken kan happen. Daarna gaan we aan de slag met mijn hurkhouding voor het spijkerpoepen. En uiteraard nemen we alle tactische varianten door van het stoelendansen zodat niet één of andere keuterboer de overwinning kan opeisen. Het enige wat ik dan op Koningsdag nog moet doen is ’s ochtends wat flakka in mijn mik gooien.”

 
Deel dit artikel: