14 ℃

Feyenoord teleurgesteld: KNVB-beker minder waard dan gedacht

Feyenoord teleurgesteld: KNVB-beker minder waard dan gedacht
Foto: PhaiApirom / Shutterstock.com / Roger Veringmeier / Wiki Commons CC BY-SA 40

ROTTERDAM - De vreugde bij Feyenoord over het winnen van de KNVB-beker is overdreven. Dat zegt de Amsterdamse antiquair Jacques Lughtelaer na onderzoek.

Feyenoord kreeg de KNVB-beker zondag overhandigd na een 1-0 overwinning op NEC. “Het spijt me dat ik de spelers teleur moet stellen, maar zo’n beker is beslist geen reden voor een feestje”, zegt de antiquair.

De spelers gingen volledig uit hun dak nadat Feyenoord de KNVB-beker in handen kreeg. “Deze jongens hebben duidelijk geen idee van de waarde”, zegt Lughtelaer. “Het gaat hier om een recent vervaardigde zilveren beker met gravure. Geen enkele historische waarde en hooguit een paar honderd euro op de edelmetaalmarkt. Om daar zo hysterisch om te gaan juichen is bespottelijk.”

Ook de teleurstelling bij NEC, dat de KNVB-beker aan zich voorbij zag gaan, is volgens Lughtelaer niet nodig: “Voor een goede zilversmid is het een kleine moeite om nog zo’n beker te maken. Goed, dat kost misschien een paar honderd euro, maar dat moet voor een club als NEC makkelijk op te brengen zijn.”

 
Deel dit artikel: