14 ℃

NS klaagt over vertragingen: “Reizigers komen vaak op het allerlaatste moment nog aanhollen”

NS klaagt over vertragingen: “Reizigers komen vaak op het allerlaatste moment nog aanhollen”
Foto: Albina Sol / Depositphotos.com

UTRECHT - De oorzaak van de meeste treinvertragingen ligt toch echt bij de reizigers. Die komen vaak te laat opdagen voor vertrek. De NS wil dat reizigers voortaan netjes op tijd op het perron klaarstaan.

Yvette Oeterloo van NS legt uit: “Het is de bedoeling dat u als reiziger twee minuten voor vertrek op het perron klaarstaat. Onze conducteurs willen dat de trein op tijd vertrekt, maar reizigers verschijnen te laat en zo ontstaan vertragingen. Dat is voor iedereen vervelend.”

Oeterloo geeft een voorbeeld: “Soms komen reizigers zelfs helemaal niet opdagen. Een conducteur vertelde mij dat zijn trein klaar was voor vertrek, maar dat mevrouw Joke Blom er nog niet was. Wat bleek? Zij zat thuis doodleuk koffie te drinken met een vriendin. En zo zijn er nog meer reizigers die zich niet houden aan onze dienstregeling. Het is om gek van te worden.”

Oeterloo heeft tenslotte een boodschap voor treinreizigers: “Ik verwacht een stukje discipline. Wilt u mee? Kom dan op tijd. Het is onbehoorlijk om te laat te komen. Dat doet u op uw werk toch ook niet?”

 
Deel dit artikel: