14 ℃
'Jammer'

Iran ondanks aanval niet gekwalificeerd voor Derde Wereldoorlog

Iran ondanks aanval niet gekwalificeerd voor Derde Wereldoorlog
Foto: Khamenei.ir / Wiki Commons CC

TEHERAN - De kans dat Iran meedoet aan de gloednieuwe wereldoorlog in 2024 is miniem. Het land heeft zich niet weten te kwalificeren.

Landen in het Midden-Oosten kunnen zich kwalificeren op basis van recente presentaties en die lijken voor Iran niet goed genoeg. Met het afvuren van 300 raketten en drones op Israël waagde het land een dappere poging, maar vrijwel alle projectielen werden door de Israëlische verdediging tegengehouden. “Je kunt wel meer raketbezit hebben, maar als je niet in staat bent om dat om te zetten in slachtoffers heb je in WW3 niks te zoeken”, aldus woordvoerder uit Rusland, dat wél een plekje in de wereldoorlog wist te bemachtigen.

De Iraanse ayatollah Khamenei vatte de uitslag sportief op. “We hebben het geprobeerd, maar de Iraanse Revolutionaire Garde was gewoon niet in vorm. Jammer, maar ook dat hoort bij het spel”, aldus de geestelijk leider van Iran.

De Derde Wereldoorlog zal waarschijnlijk worden gespeeld in Rusland, Amerika en China en bestaat uit maar liefst 112 veldslagen, die worden afgewerkt op een door Amerika nader te bepalen datum. Nederland en België zijn ingedeeld bij de NAVO.

 
Deel dit artikel: