Winst bij GP Spanje

Max Verstappen: “Belangrijk dat je als coureur tyfushard rijdt”

Foto: Cristiano Barni / Shutterstock.com

Max Verstappen is de populairste Formule 1-coureur van Nederland. Dat blijkt uit een enquête onder ruim duizend racefans. Max denkt wel te weten waarom hij favoriet is bij liefhebbers van de autosport.

“Ik denk dat mensen het belangrijk vinden dat je tyfushard rijdt. Dat is ook hoe ik in elkaar steek. Gruwelijk hard rijden, dat is wat ik doe. Niet iedereen vindt dat misschien leuk, maar veel mensen wel”, aldus Verstappen.

Max Verstappen won zondagmiddag de Grand Prix van Spanje en staat weer bovenaan in het klassement. Hoe verklaart hij zelf het succes? “Dat is een moeilijke vraag, maar ik denk dat het vooral te maken heeft met het feit dat ik allejezus hard kan rijden. Ik kan nog meer dingen hoor. Ik kan bijvoorbeeld met mijn ogen open niezen. Het is leuk als je dat kunt, maar op het circuit heb je daar niets aan. Daar moet je gewoon verrot hard rijden. En dat kan ik.”

Heeft Verstappen nog een tip voor beginnende coureurs? “Ja hoor”, zegt hij na een lange denkpauze. “Ik denk dat je vooral snoeihard moet rijden. Als je sneller bent dan de andere coureurs, dan win je de race. Veel mensen vergeten dat weleens.”