Lageropgeleiden reageren op sneeuwdrama

Een groot aantal lageropgeleiden is sceptisch over de verwachte sneeuwval. Dat blijkt uit een peiling van bureau QuestionIn. Op de sneeuwwaarschuwingen van weerkundigen wordt door vrijwel alle lageropgeleiden gereageerd met de woorden: “eerst zien, dan geloven”.

Foto: Flickr CC

Onder meer MeteoScience kwam met uitgebreide waarschuwingen. Het weerbureau verwacht op veel plaatsen meer dan 5 centimeter sneeuw. Nederlanders met een beperkt intellectueel vermogen zijn over het algemeen van mening dat het zo’n vaart niet zal lopen.

“Eerst zien, dan geloven”, zegt de 35-jarige Richard Keileman. “Als er hier twee vlokjes sneeuw vallen raakt het hele land al in paniek”, aldus de kansarme heftruckchauffeur uit Venlo, gevolgd door enkele verwensingen.

Ook het voornemen van de NS om de dienstregeling in verband met de sneeuw aan te passen kan rekenen op weinig begrip in het lageropgeleide segment van de samenleving. “In Oostenrijk en Zwitserland rijden de treinen wel gewoon”, aldus enkele duizenden onder modaal verdienende sceptici op Facebook, die hun uitspraak illustreerden met zesduizend filmpjes van een Canadese trein die door enkele meters sneeuw ploegt.