Illegale sigarettenmakerij opgerold

In Vleuten heeft de politie vanmorgen een illegale sigarettenmakerij opgerold. De productiefaciliteit was op het moment van de inval vol in bedrijf. Tegen een 53-jarige man, die aan de keukentafel sigaretten zat te rollen, is proces verbaal opgemaakt.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Phadventure

De inval was een gecoördineerde actie van de politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De sigarettenmakerij was gevestigd midden in een woonwijk. In het pand werden een kleine hoeveelheid tabak en diverse lege sigarettenhulzen aangetroffen. Circa 15 zelfgerolde sigaretten lagen klaar om opgerookt te worden.

Sinds de laatste accijnsverhoging op tabak is het aantal zelfrollers schrikbarend toegenomen. Criminele rokers maken thuis hun eigen sigaretten en proberen op die manier onder de hoge prijzen van fabriekssigaretten uit te komen.

De NVWA kwam de man uit Vleuten op het spoor nadat hij eerder in Utrecht iemand een sigaret aanbood die overduidelijk zelfgerold was. Het roken van zelfgerolde sigaretten is slecht voor de gezondheid.

Reageer op dit artikel en maak kans op een Bol.com-cadeaukaart van € 100,- (uitleg)