Vriendengroep na 7 jaar uit elkaar gevallen door storing WhatsApp

Vriendengroep na 7 jaar uit elkaar gevallen door storing WhatsApp
Foto: Rahul Ramachandram / Shutterstock.com

De grote storing bij WhatsApp betekende dinsdagochtend het einde van de vriendenclub Vrijgezellig uit Haarlem. Door de storing groeide de groep urenlang uit elkaar.

Door een wereldwijde storing bij WhatsApp konden dinsdagochtend geen berichten meer worden verstuurd, of de berichten kwamen niet aan. “Normaal zet Jort elke ochtend om half acht even een grappige meme in de appgroep, waarna wij allemaal een smiley terugsturen. Maar dat kon nu niet. Na anderhalf uur was het contact al helemaal verwaterd. Op deze manier hoeft het voor mij niet meer”, zegt Rogier (28), de groepsbeheerder van Vrijgezellig.

Door de storing valt na zeven jaar definitief het doek voor de vriendengroep. “Als je meer dan een uur niks van elkaar hoort, ben je dan nog wel een vriendengroep?”, peinst Rogier. “Zonder WhatsApp hebben we eigenlijk helemaal geen connectie met elkaar. Dus ja, dan heeft het weinig zin om vrienden te blijven. Natuurlijk is het jammer, maar ik denk dat het goed is om ieder onze eigen weg te gaan. Maar zeg het nog maar niet tegen de anderen, want die weten nog van niks. WhatsApp doet het niet.”

 
Deel dit artikel: