14 ℃

Huizenprijzen in Emmen verdubbeld na bezoek koning

Huizenprijzen in Emmen verdubbeld na bezoek koning
Foto: Miljan Zivkovic / Shutterstock.com

EMMEN - De lovende woorden van koning Willem-Alexander over Emmen hebben de inwoners van het Drentse dorp geen windeieren gelegd. Amper een dag na het bezoek van de koning is de gemiddelde huizenprijs in Emmen al verdubbeld.

Koning Willem-Alexander was zaterdag in Emmen voor de viering van Koningsdag. Emmen wilde hiermee iets doen aan het imago van totaal oninteressant, vervallen gribusdorp. Die missie is geslaagd, zo blijkt uit de verkoopprijzen van onroerend goed in Emmen.

Koning Willem-Alexander noemde Emmen een ‘sterke stad waar je graag wil wonen’. Nadat de koning die woorden had uitgesproken, schoten de huizenprijzen in het dorp omhoog. Voor een gemiddelde tussenwoning in het desolate dorp wordt inmiddels al ruim 159.000 euro gevraagd, ruim twee keer zo veel als vorige week.

Eric van Oosterhout, de burgemeester van het lang verwaarloosde Drentse plaatsje, kan de enorme impact van het koningsbezoek nog maar nauwelijks bevatten. “Ik moest mezelf vanmorgen echt even in mijn arm knijpen om te voelen of ik niet droom”, lacht de burgemeester. “Wie had ooit kunnen denken dat mensen meer dan een ton zouden willen betalen voor een huis in Emmen?”

 
Deel dit artikel: