Vliegtuig Transavia veilig geland

Grote opluchting bij de passagiers van vlucht HV6412 uit Napels. De gezagvoerder wist het vliegtuig veilig aan de grond te zetten. Uiteindelijk raakte niemand aan boord van het toestel gewond.

Foto: Studio Porto Sabbia / Shutterstock.com

De Boeing 737 van luchtvaartmaatschappij Transavia vertrok vanmorgen rond half tien vanuit de Italiaanse stad Napels. Het vliegtuig zat al snel op tien kilometer hoogte. “Op die hoogte is er nauwelijks genoeg zuurstof om te kunnen overleven. Godzijdank bevonden de passagiers zich in een drukcabine en konden ze normaal blijven ademen”, zegt luchtvaartdeskundige Paul Kagelberg. “Dit had heel anders kunnen aflopen.”

De cockpitbemanning wist het vliegtuig maar liefst drie uur onder controle te houden. Rob Houthaler zat in het toestel, toen het omstreeks 12:06 uur landde op Schiphol. “Mensen begonnen spontaan te klappen. Aan boord was er geen paniek, maar iedereen was blij dat het vliegtuig in één stuk geland was”, vertelt hij. “Pas na de landing realiseerde ik me wat er allemaal mis had kunnen gaan. Ja, en dan komen de traantjes.”