GP Emilia-Romagna afgelast

Verstappen teleurgesteld: “Met speedboten had de race best door kunnen gaan”

Verstappen teleurgesteld: “Met speedboten had de race best door kunnen gaan”
Foto: Motorsports Photographer / Shutterstock.com

De Grand Prix van Emilia-Romagna in Italië gaat dit weekend niet door. Door de hevige regenval van de afgelopen dagen staat het circuit onder water. Max Verstappen vindt de afgelasting erg voorbarig.

De regio in Noord-Italië, waar de race dit weekend zou plaatsvinden, wordt geteisterd door hevige overstromingen. Om die reden besloot Formule 1-organisatie FIA de race niet door te laten gaan. Max Verstappen denkt dat de race met speedboten alsnog kan doorgaan. “Een halve meter water op de baan vind ik geen reden om de boel af te blazen. Ik denk liever in oplossingen. Red Bull heeft prachtige speedboten”, aldus de regerend wereldkampioen.

Formule 1-baas Stefano Domenicali begrijpt de teleurstelling van Verstappen, maar zegt dat afgelasting de enige mogelijkheid was: “Het circuit is in principe niet bedoeld voor speedboten. Bovendien weten we niet zeker of de ander teams ook over een speedboot beschikken.”

Verstappen noemt de uitleg van de FIA onzin: “Wat maakt het uit of je in een voertuig of in een vaartuig racet? Het verschil is hooguit twee letters.”

 
Deel dit artikel: