14 ℃

Peter Bosz wil nog niets weten van landskampioenschap: “Onderschat Feyenoord niet”

Peter Bosz wil nog niets weten van landskampioenschap: “Onderschat Feyenoord niet”
Foto: kivnl / Shutterstock.com

EINDHOVEN - Ondanks dat PSV na een monsterzege in Heerenveen officieus kampioen is, benadrukte Peter Bosz vandaag op een persconferentie dat de strijd om de landstitel nog niet gestreden is. Volgens de PSV-trainer moet zijn selectie niet denken dat Feyenoord zich al bij de tweede plek heeft neergelegd.

“Sommige spelers lopen rond op trainingscomplex De Herdgang alsof de buit al binnen is”, vertelt Bosz. “Dat is een grove denkfout. Als wij door dit soort arrogant en hautain gedrag de laatste drie wedstrijden zouden verliezen en Feyenoord zou zijn resterende potjes winnen, dan kan die platte kar gewoon terug de schuur in. Ik ben er in dat scenario namelijk van overtuigd dat Feyenoord ons voorbij gaat op de ranglijst. Honderd procent.”

Bosz reageert vervolgens gepikeerd wanneer een journalist hem wijst op het enorme verschil in doelsaldo tussen PSV en Feyenoord: “Wat is nou een verschil van plus dertig? Feyenoord speelt nog thuis tegen PEC Zwolle en Excelsior hè. Dan zou ik dubbele cijfers niet uitsluiten. Als wij al acht keer kunnen scoren in een uitwedstrijd bij een subtopper, waarom zou Feyenoord er dan niet in een volle Kuip zeventien kunnen maken tegen een pover degradatieclubje?” Bosz sluit af door te zeggen dat hij de houding van de journalist jegens Feyenoord buitengewoon minachtend vindt.

 
Deel dit artikel: