Inflatie raakt achterban

Steeds meer VVD’ers noodgedwongen naar de Lidl

Foto: Emilija Miljkovic / Shutterstock.com

De gestegen prijzen voor boodschappen blijven ook bij VVD’ers niet ongemerkt. Steeds meer leden en sympathisanten van de VVD zijn door de inflatie gedwongen om beneden hun stand te gaan winkelen.

Uit een peiling van Bureau QuestionIt blijkt dat ook welgestelde huishoudens door de inflatie geraakt worden. Ruim 23 procent van de achterban van de VVD is inmiddels gedegradeerd van Albert Heijn naar Lidl.

Bernard Houskens, voorzitter van de lokale VVD-fractie in de gemeente Remsbeek, spreekt van een zorgwekkende ontwikkeling: “De Lidl is uiteraard niet bedoeld voor VVD’ers, maar een deel van onze achterban heeft geen keus. Fatsoenlijke winkels zijn simpelweg te duur geworden. Ik ken verhalen van keurige VVD’ers die op zaterdagmiddag naar de Lidl moeten en daar tussen het gewone volk in de rij bij de kassa moeten staan. Dat is schrijnend.”

Houskens wil dat het kabinet ingrijpt. “Dit is een probleem dat op landelijk niveau moet worden aangepakt”, zegt hij. “Er treedt een bepaalde verpaupering op. Als zelfs keurige, hardwerkende VVD’ers hun boodschappen bij de Lidl moeten doen, in wat voor land leven we dan?”