Paulien (57) leeft heel erg mee met slachtoffers

Geen ramp ontgaat haar. Of het nu gaat om een verkeersongeluk, een fatale brand, of een gezinsdrama… de slachtoffers en nabestaanden kunnen altijd rekenen op het medeleven van Paulien Kotters. De 57-jarige Brabantse is elke dag online om haar steun te betuigen.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Nektar

Al jaren is Paulien de steun en toeverlaat van slachtoffers en nabestaanden. Inmiddels is ze beheerder van maar liefst 38 online condoleanceregisters. Achter haar laptop speurt ze voortdurend naar menselijk leed. Haar oog valt op een nieuwsbericht over een bejaarde vrouw op de intensive care. “Wat erg, heel veel sterkte”, tikt ze in een reactie. Een enorme opsteker voor het slachtoffer en haar familie.

Ook na het busdrama in Duitsland, waarbij 18 doden vielen, was Paulien er als de kippen bij om de nabestaanden heel veel sterkte te wensen. “Weet u, voor mij is het een kleine moeite, maar voor de familie en vrienden maakt zo’n steunbetuiging echt het verschil”, zegt ze.

Tijdens ons interview heeft Paulien al dertien keer de voorpagina van de Telegraafsite ververst. Tenslotte klapt ze haar laptop dicht. “Een mager avondje”, concludeert ze. “Wel hier en daar wat lichtgewonden, maar daar klik ik niet op. Dat is de moeite niet waard. Soms valt er helaas weinig mede te leven.”