Kim (24) gebruikte jarenlang muntthee

Ze durfde er lang niet over te praten. Kim Bosman (24) gebruikte jarenlang muntthee. “Mijn leven werd een leugen. Ik ging eraan kapot”, zegt Kim in een openhartig interview.

KimGebruikteJarenlangMunttheeKim kwam voor het eerst met muntthee in aanraking via een vriendin. “We zaten op een terrasje en zij dronk muntthee. Het zag er zo onschuldig uit. Ik wilde het ook proberen. Ik was zwak in die tijd”, vertelt ze.

Al snel was er geen weg meer terug. Kim dronk steeds meer van het spul. “Als ik me verdrietig voelde, gebruikte ik muntthee. Als ik vrolijk was ook. Het begon mijn leven te beheersen. Mijn vriend had wel door dat er iets mis was, maar ik ontkende alles. Overal in huis had ik bosjes verse munt verstopt.”

“Door de muntthee raakte ik bijna alles kwijt. Vriendinnen had ik niet meer en ook mijn relatie ging kapot. Mijn vriend kon het niet meer aanzien. Het interesseerde me niet. Ik dronk muntthee.”

Drie maanden geleden kwam het keerpunt. Kim schakelde over op witte wijn. Net op tijd, zo bleek. “Ik heb geen druppel muntthee meer aangeraakt. Dat maakt me zo trots. Nu heb ik weer het gevoel dat ik leef.”