Inwoners Pompeï betuigen medeleven na vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland

Foto: Nina B / Shutterstock.com

Nieuw-Zeeland ontvangt vanuit de hele wereld steunbetuigingen na de vulkaanuitbarsting van maandag. Ook in het Italiaanse stadje Pompeï wordt meegeleefd met de getroffen Nieuw-Zeelanders.

De vulkaan White Island in Nieuw-Zeeland barstte maandag vlak na 14:00 uur lokale tijd uit. Een groot deel van het eiland werd bedolven onder as en vulkanisch materiaal. Inwoners van de Italiaanse stad Pompeï hebben hulp toegezegd. Ook zij werden in het verleden getroffen door een vulkaanuitbarsting. “Het is verschrikkelijk. Ik weet precies wat deze mensen doormaken”, aldus burgemeester Lucius Augustus van het Italiaanse stadje.

In Pompeï is de ravage na de laatste vulkaanuitbarsting nog altijd zichtbaar. In het historische centrum van de stad staan nog veel verwoeste gebouwen. “Wij weten als geen ander hoe groot de impact van zo’n gebeurtenis is”, aldus burgemeester Augustus. “Gelukkig staat de vulkaan in Nieuw-Zeeland op een onbewoond eiland. Ik hoop dat de schade daardoor beperkt blijft. Eerlijk gezegd denk ik dat deze mensen nog geluk gehad hebben. Dit had veel erger kunnen aflopen.”