Crisisteam helpt slachtoffers meubelboulevards

Foto: Lopolo / Idealap / Rob Wilson / Shutterstock.com

Op verschillende meubelboulevards staan psychologen op Tweede Paasdag paraat om noodhulp te verlenen. De hulpverleners hebben vooral te maken met mensen die een acute zenuwinzinking hebben gekregen. 

Onder meer bij vestigingen van Ikea, Villa ArenA en Meubelboulevard Leiderdorp zijn psychologen aanwezig. “Elk jaar opnieuw zijn er mensen die op Tweede Paasdag naar de meubelboulevard gaan. Ze realiseren zich niet in wat voor hel ze terechtkomen”, zegt ambulant psycholoog Mark Wanerdam. “Vaak gaat het om mensen met een arm leven, of mensen die simpelweg niets beters te doen hebben.”

Bij de bus van het Team Ambulante Psychische Hulpverlening kunnen mensen langskomen voor een luisterend oor. “Soms willen ze alleen even praten, maar er wordt ook veel gehuild hoor”, zegt Wanerdam. “Zojuist kwam er een man die er helemaal doorheen zat. Zijn vrouw had hem naar de meubelboulevard gelokt. Die arme man had minstens vijftien kilometer gelopen langs beddenreuzen en keukenconcurrenten. Toen zijn vrouw vervolgens alleen een setje stapelbare opbergboxjes kocht, knapte er iets in hem.”