Ed Sheeran op pakjes moet rokers écht afschrikken

Binnenkort verschijnen de eerste sigarettenpakjes met daarop de afbeelding van Ed Sheeran. De verwachting is dat een portret van de zanger afschrikwekkender is dan de plaatjes die nu op de sigarettenpakjes staan.

Foto: Twocoms / Takub88 / Shutterstock.com

Het idee is afkomstig van het Platform Preventie Rookverslaving. “Nu staan op de pakjes afbeeldingen van hartproblemen, onvruchtbaarheid, longkanker en andere aandoeningen die door roken worden veroorzaakt. Helaas zien we dat verstokte rokers nauwelijks door deze afbeeldingen worden afgeschrikt. Ed Sheeran komt harder aan”, aldus woordvoerder Annette Gulzing.

Een test met honderd proefpersonen liet positieve resultaten zien. 85% van de rokers was dusdanig geschrokken van de afbeelding van Ed Sheeran, dat de trek in een sigaret verdween.

Thomas Kuicken rookt circa twintig sigaretten per dag, maar overweegt te stoppen als Ed Sheeran op de pakjes wordt afgebeeld. “Een afbeelding van Sheeran zet je meer aan het denken dan de plaatjes die we al kennen”, geeft hij toe. “Eerlijk gezegd ben ik liever onvruchtbaar dan Ed Sheeran.”

Reageer op dit artikel en maak kans op een Bol.com-cadeaukaart van € 100,- (uitleg)