Zomer? Weerplaza trekt omstreden weerbericht in

Het rommelt bij weerbureau Weerplaza. Enkele dagen geleden ontstond veel ophef over een weersverwachting van Weerplaza. Het bureau waarschuwde voor hoge temperaturen op vrijdag. Nu trekt het weerbureau de berichtgeving in.

Foto: Menno van der Haven / Shutterstock.com

Dat er iets aan de hand is bij Weerplaza is duidelijk. Weerman Raymond Klaassen meldde onlangs nog dat de temperatuur vrijdag enorm zou gaan stijgen. Klaassen sprak zelfs over temperaturen van 27 graden. Vandaag wordt hij door zijn collega Ben Lankamp gecorrigeerd. Lankamp praat over buien en een temperatuur tussen 21 en 25 graden. Daarmee schetst Lankamp een heel ander beeld dan Klaassen.

Thomas Indra van weerbureau MeteoScience is bezorgd over de spanningen bij Weerplaza. “Weersverwachtingen zijn serieuze business. Onenigheid op de werkvloer kun je niet hebben”, zegt hij. “Ik ken Klaassen als een zeer sympathieke en deskundige meteoroloog. Het is heel jammer dat hij door zijn collega openlijk wordt teruggefloten. We weten niet precies wat er achter de schermen speelt, maar ik vind dit zorgwekkend.”

Ook bij MeteoScience kwam een dergelijke situatie weleens voor, geeft Indra toe: “Een paar jaar geleden hadden we een stagiair. Ik had regen voorspeld, hij kwam met zonnige perioden. U zult begrijpen dat hij niet lang bij ons gewerkt heeft. Als weerbureau moet je er wel voor zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan.”