Veerle en Fatima lossen conflict op zonder terreuraanslag

De 8-jarige Veerle uit België en de even oude Fatima uit Syrië hebben hun ruzie uitgepraat. Volgens getuigen losten ze hun conflict op zonder terreuraanslag of bombardement.

Veerle-en-Fatima-lossen-conflict-op-zonder-terreuraanslagDe twee meiden hadden ruzie over het gebruik van de speelplaats. Veerle wil er graag voetballen, maar Fatima wil liever spelen op het klimrek. “Met een precisiebombardement had Veerle dit conflict gemakkelijk kunnen winnen”, zegt militair adviseur Marco Beekeman. “Natuurlijk brengt dat risico’s met zich mee. In verband met een mogelijke terreuraanslag door Fatima hebben wij het dreigingsniveau op de speelplaats opgevoerd naar het allerhoogste niveau”, aldus Beekeman.

Maar Fatima en Veerle hebben een bombardement of een aanslag nooit overwogen. “Wij hebben met elkaar gepraat”, vertelt Fatima. “We hebben afgesproken dat we best allebei tegelijk de speelplaats kunnen gebruiken. Veerle mag voetballen en ik mag spelen op het klimrek.”

Veerle en Fatima lopen samen naar de speelplaats. Bij het geweldloze conflict zijn voor zover bekend geen slachtoffers gevallen.