Steeds meer Afrikaanse kannibalen eten vegetariër

Foto: Anton Petrus / Shutterstock.com

Ook Afrikaanse kannibalen worden kritischer over hun voedsel. In de binnenlanden van Burundi stappen kannibalen massaal over op vegetariër. “We willen op deze manier ons steentje bijdragen tegen dierenleed en milieuvervuiling. Daarnaast is het gewoon beter voor onze gezondheid”, zegt stamhoofd Mptube Kwmfutu.

Leden van de Mkubu-stam aten voorheen vooral Duitsers. “Tot we ontdekten dat Duitsers heel veel vlees eten. Dan ga je toch nadenken”, zegt Mptube. “Vlees zit tegenwoordig vol met groeihormonen en antibiotica. Via die Duitsers kregen wij dat ook allemaal binnen. Dat kan natuurlijk nooit gezond zijn. Daarnaast is er in de vleesindustrie veel dierenleed te betreuren.”

Zelf eet Mtube al drie jaar uitsluitend vegetariër: “Eigenlijk proef je nauwelijks verschil. Vegetariër is net zo lekker, maar veel minder vet. Gevuld met groente zijn ze het lekkerst.”

Ook het milieu speelt een rol bij het veranderende eetpatroon van kannibalen. “Vegetariërs zijn veel beter voor het milieu”, weet het stamhoofd. “Weet je hoeveel regenwoud moet worden gekapt voor één kilo vleeseter?”