Baudet grote afwezige bij viering Dag van de Overwinning in Rusland

Foto: ID1974 / Sasa Dzambic Photography / Shutterstock.com / Rickazio / Wiki Commons CC BY-SA40

In Rusland werd maandag de Dag van de Overwinning gevierd. Op deze dag herdenken de Russen de overwinning in de Tweede Wereldoorlog. Opvallend is dat Thierry Baudet niet aanwezig was bij de traditionele militaire parade op het Rode Plein in Moskou.

Alle ogen van de wereld waren gericht op president Vladimir Poetin, die op het Rode Plein een toespraak hield. Maar opvallender was de afwezigheid van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. Van het gezicht van Poetin was de teleurstelling duidelijk af te lezen.

“De Dag van de Overwinning is een belangrijk evenement in Rusland. Het is gebruikelijk dat bevriende politici daarbij aanwezig zijn. Daarom is het zo opmerkelijk dat Baudet er niet bij was. Andere bondgenoten van Poetin waren er gewoon wel”, zegt Ruslanddeskundige Tjeerd Omslag.

De reden van Baudets afwezigheid is niet duidelijk. Omslag: “Misschien had hij andere verplichtingen. Het is te vroeg om nu al te concluderen dat de hechte vriendschap tussen Forum voor Democratie en de Russen scheurtjes vertoont.”