Zorgverzekeraar rijdt in bescheiden Maserati

U gaat volgend jaar fors meer betalen voor uw zorgverzekering. Veel mensen zijn woedend en vinden dat eerst de topsalarissen bij de zorgverzekeraars omlaag moeten. “Onterecht. Ik rijd in een heel bescheiden Maserati”, zegt directeur Roderick Teylers van zorgverzekeraar GZVA.

Foto: Shutterstock.com

De zorgverzekeraars hebben een financiële tegenvaller van 400 miljoen euro. Die wordt doorberekend in de zorgpremie. “Verzekeringsmaatschappijen hebben te maken met fors hogere kosten. Alleen al de huur van onze privéjets steeg met 34%. Iemand moet dat betalen”, aldus Teylers.

Dat de directie van de zorgverzekeraars absurde salarissen krijgt is volgens Teylers een misverstand. “Er is in de afgelopen jaren al flink bezuinigd op de gezondheidszorg. Dan kom je op een gegeven moment op een punt waarvan ik zeg: jongens, zo kán het niet langer. Ik rijd bijvoorbeeld al drie jaar in dezelfde leasewagen. Dat is heel schrijnend.”

“Ik begrijp dat mensen niet zitten te wachten op een premiestijging”, zegt de topman. “Maar tegelijk wil iedereen dat de directeur in een gloednieuwe Maserati GranTurismo 4.7 V8 rijdt. Ja, dat betekent helaas dat we de premies zullen moeten verhogen. Hoe pijnlijk dat ook is.”