“Zonder operatie gaat hij het niet redden”

De toekomst ziet er niet best uit voor Vanessa Rinnen en haar goudvis Gup. “Hij moet dringend geopereerd worden, anders gaat hij dood. Maar die operatie kost tweeduizend euro en dat heb ik niet”, snikt Vanessa.

Foto: Tandem / Shutterstock.com

Twee weken geleden ontdekte Vanessa dat er iets mis was met Gup. “Hij zwom steeds aan de oppervlakte in zijn kom. En hij trok met zijn gezicht, alsof hij ergens pijn had”, vertelt ze. “Ik ben onmiddellijk naar de dierenarts gegaan. De diagnose was niet best. Gup heeft een gescheurde zwemblaas.”

Via internet kwam Vanessa in contact met een Duitse arts die vissen met een gescheurde zwemblaas kan helpen. “De operatie kost tweeduizend euro. Dat is veel geld, maar het is zijn enige kans. Als hij niet snel geholpen wordt, gaat hij dood.”

Vanessa startte een crowdfundingsactie om het geld bijeen te brengen. Helaas lijken maar weinig mensen begaan met het lot van Gup. “Er is nog maar 4 euro gedoneerd”, zegt Vanessa teleurgesteld. “Dat komt doordat Gup een vis is. Mensen geven niet voor vissen. Als het om een hond ging, was het geld al lang bijeen. Ik overweeg om hem te laten ombouwen. Maar ja, dat is nog veel duurder.”