Wetenschappers ontwikkelen volledig doorzichtige placebo

Foto: Veryulissa / Shutterstock.com

Een medische doorbraak aan de universiteit van Meppel. Wetenschappers zijn er in geslaagd om een volledig doorzichtige placebo te ontwikkelen. Het medicijn helpt tegen hooikoorts, depressies en honderden andere verzonnen aandoeningen.

Na jaren van ontwikkeling hebben de onderzoekers het gehalte aan maïszetmeel tot nul weten te reduceren. Bovendien bevat de pil geen bindmiddelen. “In de afgelopen jaren werden dit soort medicijnen al veel kleiner, maar dit is de eerste placebo die volledig onzichtbaar is”, aldus fabrikant Ineptias Pharma. “Hierdoor is de pil discreet en gemakkelijk in te nemen.”

De ontwikkeling is goed nieuws voor mensen met fantoompijn, stemmingswisselingen en menstruatiepijn. Het enige probleem is de prijs: het medicijn is nu nog relatief duur. Volgens de fabrikant komt dat door de hoge ontwikkelingskosten. Voor een kuur van 30 dagen moeten patiënten zo’n 30.000 euro neertellen. Veel geld, dus de vraag is: werkt de placebo ook echt? “Wij denken van wel”, aldus de fabrikant.

 
Deel dit artikel: