UWV: “Jaap Stam kan fluiten naar uitkering”

Het is nog maar de vraag of Jaap Stam een WW-uitkering krijgt, nu hij zijn baan als trainer van Feyenoord heeft opgezegd. 

Foto: www.postproduktie.nl / Wiki Commons CC

Een dag na een vernederende nederlaag in de wedstrijd tegen Ajax kondigde Stam zijn vertrek aan. “Of meneer Stam in aanmerking komt voor een WW-uitkering valt nog te bezien. Het is niet zo dat wij meteen paraat staan met een zak geld, omdat meneer Stam geen zin meer heeft om te werken. Daar zijn regels voor”, laat een woordvoerder van het UWV weten.

“Wie zelf ontslag neemt heeft meestal geen recht op een WW-uitkering. Het was daarom verstandig geweest als Stam eerst juridisch advies had gevraagd vragen bij een rechtshulpverlener”, aldus het UWV. “Nu komt meneer Stam hooguit in aanmerking voor een bijstandsuitkering, maar alleen als meneer Stam niet meer dan twaalfduizend euro aan spaargeld heeft.”

De uitkeringsinstantie meldt verder dat voor Stam de sollicitatieplicht geldt: “We verwachten dat meneer Stam vier keer per maand solliciteert. Maar gezien de recente resultaten van Feyenoord is de kans niet zo groot dat meneer Stam op korte termijn weer een baan vindt.”