Sesamstraat ook aanwezig bij Gay Pride

Het zal een bijzonder gezicht zijn: bij de Canal Parade tijdens de Amsterdamse Gay Pride vaart ook een boot van Sesamstraat mee. Het is de eerste keer dat de personages uit het populaire kinderprogramma zich tijdens dit feest laten zien.

sesamstraat-canal-parade-gay-prideDe makers van Sesamstraat vinden het belangrijk dat ook Pino, Ienieminie en de andere Sesamstraatbewoners aanwezig zijn tijdens dit jaarlijks evenement voor homo’s, lesbiennes en bisexuelen. “Veel peuters twijfelen nog aan hun seksuele geaardheid. Wij krijgen van kinderen regelmatig tekeningen met regenbogen, waaruit blijkt dat ze het nog erg moeilijk vinden om uit de kast te komen. Een kind van vier dat er openlijk voor uitkomt dat het zowel op jongens als op meisjes valt is helaas nog niet geaccepteerd. Juist voor hen is het een belangrijke steun in de rug dat zij al hun Sesamstraatvriendjes tijdens de Canal Parade tegenkomen”, zegt organisator Eugene de Neef.

Pino zal tijdens de tocht regelmatig zijn bekende lied ‘M’n achterkant’ ten gehore brengen. Een centrale plaats op de boot is ingeruimd voor Bert en Ernie, waarvan tot nu toe altijd is ontkend dat zij een liefdesrelatie met elkaar hebben.