Is dit de nieuwe Jezus?

“Kijk zelf maar: dat neusje, dat haar, die wijze blik… dit ís ‘m gewoon!” Voor Babette Treyman is er geen twijfel mogelijk. Haar zoon Max is de nieuwe Jezus. 

Foto: Rafal Olechowski / Shutterstock.com

Direct na de geboorte had Babette al door dat Max een bijzonder kind is. “Hij huilde op een bijzondere manier. Ik zou het geen huilen willen noemen, maar zingen. De bevalling zelf verliep trouwens ongekend soepel. Toen dacht ik al: hé, hier wordt een messias geboren.”

Max is inmiddels vier maanden, maar nog niet officieel als nieuwe Jezus erkend. “Zoiets kost tijd. Vroeger kwam er gewoon een engel en dan was het geregeld. Nu zijn er allerlei ingewikkelde procedures”, zegt Babette. “We moesten een heleboel formulieren invullen en opsturen naar Rome, samen met een kopie van zijn geboorteakte. Ja, nu is het dus afwachten. Eind volgende maand hopen we uitsluitsel te krijgen.”

Intussen probeert het Amersfoortse gezin de nieuwe Jezus zo normaal mogelijk op te voeden. “Max weet natuurlijk donders goed dat hij de messias is, maar hij is ook baby. Voor ons als ouders ligt er duidelijk een taak. Ook de Zoon van God zijn heeft af en toe een schone luier nodig.”