Kinderen tot nu toe ontevreden over sinterklaascadeaus

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Veel kinderen zijn bepaald niet blij met de sinterklaascadeaus tot nu toe. Het is duidelijk dat Sinterklaas de plank dit jaar flink misslaat. 

Sinds de aankomst van Sinterklaas op 13 november zijn al talloze kinderschoentjes gevuld. Uit een peiling van bureau QuestionIt blijkt dat bijna de helft van de kinderen teleurgesteld is. Veel cadeaus stonden niet op het verlanglijstje, zijn van een matige kwaliteit of hebben onvoldoende waarde.

“Ouders realiseren zich vaak niet dat de verwachtingen van de kinderen in de loop der jaren zijn veranderd”, zegt pedagoog Gerard Zilver. “Je maakt je kind nu echt niet meer blij met een chocoladeletter of een racebaan. Zeker nu we vanwege het coronavirus vaker thuis zijn, verwachten kinderen meer.”

Uit een inventarisatie blijkt dat gameconsoles en tablets dit jaar hoog op de verlanglijstjes staan. Toch denken veel ouders hun kinderen nog te kunnen verrassen met een spelletje, of een pop. “Dan heb je als ouder echt geen idee wat er speelt”, aldus Zilver. “Ik ken situaties waarin kinderen duidelijk hadden gevraagd om een Playstation 5, maar uiteindelijk werden afgescheept met een doos Lego. Dat is schofterig. Dan faal je als ouder, vind ik.”