Kaag grijpt keihard in: “Zeurende vrouwen niet langer welkom bij D66”

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Naar aanleiding van een vernietigend rapport over grensoverschrijdend gedrag binnen D66 heeft Sigrid Kaag laten weten keihard in te grijpen. Ze zegt haar buik vol te hebben van zeurende vrouwen die de partij in kwaad daglicht stellen.

“Genoeg is genoeg”, zo begon een getergde Sigrid Kaag haar persconferentie vandaag. “De naam van D66 wordt al enige tijd door het slijk gehaald door lieden die het lidmaatschap van onze partij niet waardig zijn. Zeikwijven die niet van ophouden weten en mijn positie als leider van D66 telkens weer ondermijnen. Een situatie die ik niet langer kan tolereren. Ik zal dan ook krachtig ingrijpen en alle wenende wijven het lidmaatschap van onze schitterende partij ontnemen.”

Voor parlementair verslaggevers kwam deze mededeling van Kaag als donderslag bij heldere hemel. Verslaggever Wouter van Noort zegt dan ook dat de uitspraak van Kaag verrassend is: “Het was duidelijk dat er iets moest gebeuren bij D66. Sinds Kaag aan de macht is, hobbelt de partij van schandaal naar schandaal. Nu is blijkbaar de maat vol en heeft de partij een zondebok gevonden: vrouwen die klagen over de interne cultuur van de partij.”

Volgens Kaag zelf is er geen sprake van een zondebok, maar gaat het om iets veel groters: “Ik heb al eerder gezegd dat vrouwen die elkaar niet steunen een plaatsje in de hel verdienen. Deze lijn trek ik nu door. De zeikwijven die elke keer weer aan de bel trekken over grensoverschrijdend gedrag binnen D66 ondermijnen mijn gezag. Door hun worden mijn kansen om ooit de premier van Nederland worden met de week kleiner. Daarom rest mij niets anders dan hen te verketteren en uit de partij te werken. Dit alles voor de broodnodige feminiene solidariteit met mijn carrière.”