Forse stijging gemeentelijke heffingen: Eric (37) werd net op tijd uit zijn huis gezet

Foto: Jax10289 / Shutterstock.com

De 37-jarige Eric Staalweger kan zijn geluk niet op, nu de gemeentelijke heffingen voor huishoudens gigantisch stijgen. Eric hoeft de belasting niet te betalen. Door puur geluk werd hij vorige maand al uit zijn huis gezet. Hierdoor bespaart hij honderden euro’s.

Volgens het CBS innen gemeenten dit jaar ruim 11 miljard aan gemeentelijke heffingen. Dat is flink meer dan vorig jaar. Vooral de afvalstoffenheffing stijgt flink. Huiseigenaren betalen dit jaar gemiddeld 774 euro aan gemeentelijke woonlasten.

“Toen ik dit hoorde, moest ik stiekem wel even lachen”, zegt Eric, die door de coronacrisis zijn hypotheek niet meer kon betalen en op straat kwam te staan. “Als ik mijn huis nog niet kwijt was, dan had ik nu een flinke belastingaanslag moeten betalen.”

Eric adviseert huiseigenaren om nog eens goed naar hun woonlasten te kijken: “Sommige huiseigenaren betalen elke maand duizenden euro’s voor hun hypotheek, OZB en gemeentelijke heffingen. Die kosten kún je vermijden. Bij het Leger des Heils slaap je al voor een paar euro per nacht, of soms zelfs gratis! En dan krijg je er ook nog een warme maaltijd bij. Een dak boven je hoofd hoeft echt niet zo veel te kosten, als je je leven maar goed organiseert.”