Eric remt voor dieren en wordt een held

Eric Reefwinkel is een bijzondere automobilist. Hij remt voor dieren. Met zijn diervriendelijke rijstijl werd Eric een nationale held.

Foto: Olhastock / Olena Yakobchuk / Shutterstock.com

Als er een hond, een kip of een kat op de weg loopt rijden de meeste automobilisten er natuurlijk gewoon overheen. Maar Eric Reefwinkel probeert altijd te stoppen. Op die manier redde hij vorige week de levens van een eend, een kip en een labradorpuppy. De beelden van zijn dashcam gingen de hele wereld over. Eric ontving duizenden complimenten van dierenliefhebbers.

“Ik reed op een landweggetje en zag ineens een kip op de weg. Als ik een klein beetje naar links had gestuurd, had ik ‘m zo kunnen raken. Maar ik stopte”, vertelt Eric over zijn heldendaad.

Inmiddels is Eric niet meer de enige automobilist die remt voor dieren. Door zijn filmpje op internet is remmen voor dieren een ware hype geworden. “In de stad is er meestal wel een kat waarvoor je kunt remmen”, weet hij. “Maar je kunt beter naar het platteland, de Achterhoek of zo. Daar zijn veel meer dieren. Komend weekend ga ik met een groepje vrienden naar de Veluwe. Daar kun je remmen voor herten en wilde zwijnen!”