Dierenactivisten eisen verbod op paashaas

De activisten van Dierenfront eisen dat de paashaas onmiddellijk wordt verboden. De dierenrechtenorganisatie vindt dat dieren niet tegen hun wil mogen worden gebruikt voor menselijke tradities, zoals het verstoppen van eieren.

dierenactivisten-eisen-verbod-op-paashaas

Kzenon / Shutterstock.com

“Miljoenen hazen worden rond Pasen op verschrikkelijke wijze misbruikt”, meldt Dierenfront-woordvoerder Jildou Brons. “De paashaas draagt een mandje op zijn rug en verstopt eieren. Dat is voor hazen volstrekt onnatuurlijk gedrag. In de natuur leggen hazen geen eieren.”

Ook het beschilderen van paaseieren moet volgens Dierenfront verboden worden. “Kippen voelen instinctief een sterke verbondenheid met de eieren die ze leggen. Ze hebben direct door wanneer er met hun eieren wordt gerommeld. Kippen kunnen enorm in paniek raken als ze zien dat hun eieren ineens groen of blauw zijn”, aldus Brons.

Het vervangen van paashazen en paaseieren door exemplaren van chocola is volgens Dierenfront geen oplossing. “We moeten respectvol met dieren omgaan, of ze nou van chocola zijn of niet”, zegt Brons. “Elk jaar zien we gruwelijke beelden van kinderen die chocoladehazen de oren afbijten. Afgrijselijk.”