Hartverwarmend

Bilal (24) uit Amsterdam zamelt wapens in voor Oekraïne

Foto: Krakenimages.com / Militarist / Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Steeds meer Nederlanders komen in actie voor Oekraïne. De 24-jarige Bilal uit Amsterdam zamelt wapens in voor Oekraïne. Hij reageert hiermee op de oproep van de Oekraïense president Zelensky.

Zelensky riep Europese landen op om meer wapens naar Oekraïne te sturen, zodat zijn troepen zich beter kunnen verdedigen tegen de Russen. “Toen ik dat hoorde, ben ik direct in actie gekomen”, zegt de sympathieke Bilal uit Amsterdam-Osdorp.

Bilal riep al zijn vrienden op om wapens in te leveren voor Oekraïne. Daar werd massaal op gereageerd. “Iedereen kwam langs. Vuurwapens, steekwapens, zelfs een heus machinegeweer kwamen ze brengen”, vertelt hij. “Zelf had ik nog een halfautomatisch handvuurwapen. Ik ben heel blij dat ik op deze manier iets voor de Oekraïners kan doen.”

Inmiddels heeft Bilal al meer dan veertig wapens ingezameld: “Samen met een vriend breng ik de wapens naar de Poolse grens en vanaf daar gaan ze door naar Oekraïne. Later komt ook nog iemand een honkbalknuppel en een stiletto brengen, maar die hij heeft hij vanavond nog zelf nodig.”